Vest.si, z novinarji brez vesti

Pisat se mi tukajle nikoli ni dalo, mi je pa kolega linkal ta posnetek in si ne morem pomagat, da ne komentiram tega bizarnega dogodka med policistom in novinarko portala Vest.si. Sicer neumnost srečujemo na vsakem koraku, ampak tole je pa resnično mind blowing. Grotesken primer jezikavosti, samovšečnosti, nepismenosti, otročjosti, prepotentnosti, pomanjkanja bontona, intelekta in profesionalnosti s strani novinarke in snemalca.

http://www.youtube.com/watch?v=SpU8rWWWNY8

Novinarko Ajdo Perme ustavi policaj, ker naj bi vozila brez rok. Ker za takšno kršitev še ni slišala, se ji policist ponudi pokazat zakonski člen, kjer to pač očitno obstaja (kolikor se nam to že zdi smislno ali ne). Glede na to, da je policist pustil motor prižgan, čelado na glavi in si rokavice že oblekel nazaj, očitno sploh ni imel namena novinarke kaznovati, a ga je punca uspela s predolgim jezikom sprovocirati. /selfowned

Kje lahko to dobim, kolk pa stane?

mu posmehljivo odvrne, čeprav je jasno, da nima namena kupiti ali brati (čemu sploh spraševati policista, koliko stane knjiga), ampak pred kamero s policajem samozavestno vzpostavlja jebiveterski odnos. Kaže koliko si upa in uživa v svoji predrznosti saj ve, da se bo policaj pred kamero trudil biti še toliko bolj korekten in formalen (k čemur ga kasneje “prisili” tudi snemalec Denis, ko predrzno omeni, da bo posnetek videl šef policije), medtem ko ona s svojim obnašanjem ne tvega nič.

Jaz sem pa tudi novinarka, dejmo mi tuki prebrat, kaj mate vi klele…

Z izpostavitvijo svojega statusa novinarke izrazi avtoriteto in opozorilo, češ, lahko se zgodi, da bo celotna zadeva romala v javnost, kjer imate policaji že tako malo ugleda… nakar policaja obravnava kot majhnega fantka, kateremu bo ona pogledala v zvezek in presodila ali so fantkove besede na mestu.
V sceno stopi še snemalec Denis Sarkič, katerega pa policaj prosi, naj ga ne moti z vprašanji, saj je v postopku z novinarko.

Vi pa mene motite, jaz klele zamujam na sestank

vmes blekne novinarka. Zopet predrznost in kazanje, kako si ona upa jezikati nazaj. Dvomim namreč, da je punca tako trapasta, da bi mislila, da bi se morala policija odrekati kaznovanju državljanov v primerih, ko se le tem mudi na sestanke.
Sledi izpad novinarke, da ona pa ne bo dala dokumentov. Po idiotskem in neprimernem komentarju o policistovem ranjenem egu, si premisli, a policaju naroči:

Pa mi not nazaj prneste

Hahaha! Seveda, policaj bo ponižno šel do sobe kjer sestankujejo, potrkal na vrata in njeni ekscelenci, kateri je napisal kazen, izročil dokumente. Bi mogoče mlada dama rada še tulipan z bližnje tržnice in kartico z lepo mislijo? Tebi manjka en reality check, trapa.

Mene kot novinarja zanima, kaj je naredila kot prekršek

vpraša snemalec policista po tem, ko le ta že dvakrat pove za kakšen prekršek gre. Denis, idi ceste pometat, tam bomo hvaležni, če boš šel trikrat čez isti pločnik.
Policist še v tretje pove, da je punca pač vozila brez rok, nakar snemalec vpraša policista:

A vi kdaj med vožnjo spustite krmilo…

Kaj pa ima veze, ali policaj to kdaj stori, ali ne. Kazen se izreka na podlagi napisanih zakonov in ne na podlagi tega, ali policaj osebno kdaj počne isto. Seveda da kdaj tudi sami kaj kršijo. Ni pa to argument v prid novinarki, ki je kršila. Sploh pa je takšno vprašanje nesmisleno, ker policaj sigurno ne bo šel v kamero priznavat svojih kršitev. Snemalčevo vprašanje je seveda imelo namen biti provokativno, izpadlo pa kot nepotrebna bedarija, s katero seveda ni dosegel željenega efekta.
Medtem ko snemalec policista pobara, ali kdaj sam na motorju vozi brez rok, se vmeša novinarka:

Kaj pa če kihnete

AHAHA! Ja, ko policista zaščemi v nosu se zravna, dvigne roki z balance, odpne levo rokavico, jo spravi v žep, z desnico dvigne vizir, z levico pokrije gofljo in… kihne štiri mesece kasneje, ko se zbudi iz kome.
Medtem ko policist odpira knjižico

Zdej boste v svoji knjigici pravljic neki našli

neolikana frajla zvezek s prometnimi zakoni te države opiše kot knjigico pravljic. Da sploh ne omenjam zopet izredno žaljiv odnos do policista in pomanjkanje dostojanstva in profesionalnosti, ki bi se za odraslo osebo in novinarko spodobilo.
Ajda nadaljuje:

Jaz bom napisala pritožbo da sem kihnila, druge roke pa nimam…

S čemer policaju pove, kako se namerava izogniti kazni. Tukaj mi nekaj ni povsem jasno, namreč na začetku posnetka se v zvezi z umikom dlani z volana omenja neko kazanje gest, kasneje pa novinarka uporabi kot hipotetičen primer dvig roke zaradi kihanja. Ali nam je torej pred kamero povedala, da bo v pritožbi lagala z navajanjem kihanja kot razlogom za umik roke z volana?

Škoda kulija in papirja

nadaljuje punca s predrznim podjebavanjem, kjer policista obravnava kot kakšno svojo sošolko.
Policist mirno najde člen in ji ga ponudi v branje:

voznik osebnega avtomobila mora voziti tako, da ne zmanjšuje stabilnosti vozila, zlasti ne sme spuščati krmila, ali se voziti po dveh kolesih (tega ne znam)…

prebere punca in naključno še vstavi neumesten, trapast komentar – da ona tega ne zna – ki jo predstavi kot 10 letno nevzgojenko. Dejansko sem dobil tak flashback na tiste razvajene sošolke s časa osnovne šole, ki so s pretiranim občutkom samovšečnosti odrezavo vstavljale popolnoma neumestne pripombe samo zato, ker so imele občutek, da so dobro “zabile” sogovornika. V družbi sovrstnic je to spremljalo še hihitanje.
Nakar snemalec vpraša:

Ampak a je to za motorje ali vozila?

HAHAHA, Denis, /facepalm. Prvič, osebni avtomobil ni motor in drugič, vožnja z motorjem po dveh kolesih ne zmanjšuje stabilnosti motorja. Kaj naj se v dobro stabilnosti motoristi vozijo samo po enem kolesu?
Poba nadaljuje z vprašanjem policistu:

ali se lahko z avtomobilom voziš po dveh kolesih?

Pa kakšen si ti to novinar oz. kje živiš, da nisi še niti slišal, da se nekatera mularija zabava s furanjem ničvrednih krip po dveh kolesih. Vprašaj lokalne razgrajače.

ne, ne, potem se to ne nanaša na avto …/… kokr sem jaz razumela se vse nanaša na motorna kolesa

vmes skoči Ajda, ki je, ko je prej sama prebrala “voznik osebnega avtomobila”, to razumela, da se vse nanaša na motorna kolesa. Srhljivo, kakšna praznina mora zevati v lobanji te novinarke.
Snemalec ji pritrdi:

ne, k piše, še zlasti če se vozite po dveh kolesih. Tko piše.

Potem pa svizec zavije čokolado v folijo. Kot je izjavil policist, “super ste”. Snemalec kljub večkratnim razlagam praktično skozi celoten posnetek tumpa eno in isto kot pokvarjena plošča.
Policist se odloči obema še enkrat prebrati zakonski člen:

Voznik osebnega vozila mora voziti tako…

začne brati policist. Ehm, kaj ni punca prej prebrala “voznik osebnega avtomobila”? Novinarka, a ti sploh znaš brat?
Po prebranem, snemalec blekne:

A vi ste pa prov pooblaščen policist na motorju, ki gleda kolk ljudi spusti krmilo med vožnjo.

Haha, ja, policisti se pred začetkom šihta postavijo v vrsto pred šefovo pisarno, nakar on vsakemu policistu izroči specifično pooblastilo. Eden opazuje uporabo žmigavcev, drugi bdi nad uporabo čelad v prometu, naš je imel čez neupravičeno zapuščanje krmila med vožnjo… Še dobro da ni imel pooblastila za odkrivanje prepovedanih opojnih substanc, saj me res zanima, kaj sta zaužila, da sta uspela stresat takšne bedarije. (novinarka vmes še izjavi “pooblaščen za kihanje”, haha).

Škoda kulija, pa to mate take drage kulije, madona, kdo bo dal pa za minco novo

Ti, ko boš plačala kazen, haha.

A vam pomagam napisat kazen sebi?

Novinarka zopet nadaljuje žaljiv odnos do policista in brez sramu kaže svoj primitivizem in pomanjkanje bontona.

Kaj pa če sem jaz ena tajnica od policijske uprave in boste jutri ob službo.

zaključi punca svoje trapasto podjebavanje. Tukaj že preprosto nisem mogel verjeti, da lahko ena smrklja takole pametuje in sramoti policista in sploh pred kamero celotni javnosti razkazuje svoje pomanjkanje kulture, intelekta in dostojanstva. Sramota.

A lahko samo nekaj meni razložite

zopet začne težiti snemalec.

Samo mal, ko bom končal postopek

mu odvrne policist in da vedeti, da bo na vsa vprašanja odgovoril, če ga pusti pri miru, da dokonča postopek.

Ja, sej, …

odvrne Denis in nadaljuje s teženjem. Pa človek, no, a se ti sploh da kaj normalno dopovedat?!
Posnetek gre počasi h koncu in ko že upaš, da so bile do sedaj vsaj osnove razjasnjene, Denis ponovno udari:

Kaj točno je ona zdej nardila kot prekršek?

AHAHAHAAA!!!!!!
Vse skupaj je skoraj na nivoju Požigalca. Bizaren primer šibkosti uma.
Novinarka policistu samozavestno opiše reakcije javnosti oz. policistovih sodelavcev, ki naj bi se po njeno zgodile po ogledu posnetka:

sej ljudje se bodo smejal, tako se bodo smejal na vaš račun na policijski postaji. To bo tko fajn. Še jaz bom vic napisala.

Draga moja, jaz se smejim kvečjemu tebi. Pokazala si razlog, zakaj mnogi novinarsko branžo v našem prostoru vidimo kot bolno in neprofesionalno, v kateri se zaposljuje mularija brez kančka možganov. Izpadla si kot prepotentna smrklja, katero so starši vzgojili v neznosno, jezikavo, arogantno razvajenko brez občutka za lastno dostojanstvo. Izpadla si kot funkcionalno nepismena trapa, ki ne zna ne brati, ne razumeti napisanega in katere samovšečnost tolerira kotaljenje izjemnih traparij iz ust. Samo zahvališ se lahko neskončni toleranci policista, da je mirno prenašal evolucijski prepad med vama in ti ni napisal še omenjeno kazen za nedostojno vedenje.

Sramota, Vest.si. Kako smiselno je kaznovanje zaradi nedržanja volana sploh nima več veze tukaj. Najbolj srhljivo je to, da sta nam novinarja predstavila svojo intelektualno sposobnost, svoj operacijski sistem, svoj DOS, svoje Windowse, ki zaganjajo in vodijo procese, svojo sposobnost sprejemanja in obravnave podatkov, presojanja in analiziranja, … mislim, da njun hardver upravlja en popolnoma outdated hroščat sistem v beta fazi, ki po pol ure nalaganja in naključnega zmrzovanja, odpre navaden .txt fajl popolnoma neberljiv. Toliko o njuni sposobnosti opravljanja novinarskega poklica.

 • Share/Bookmark

70 odgovorov v “Vest.si, z novinarji brez vesti”

 1. 13.05.2009 | 08:17

  Očitno se na čisto vseh področjih pojavlja norost. Tisti, ki se ukvarjajo z “novinarstvom” pa prednjačijo. :(

 2. 13.05.2009 | 08:43
  Rado

  Zadeva je zrela za novinarsko častno razsodišče.
  In če jih tam ne bodo krepko “obsodili” potem jaz obrnem hrbet takšnemu razsodišču.
  Dva novinarja s svojo intelektualno močjo, oba vajena obnašanja pred in za kamero, brezsramno pritiskata na policista med opravljanjem postopka.
  Nekajkrat prekoračena prava mera.

  Upam in želim se le, da policija ne bo prestrašena zaradi primera Vojnović in Kreslkinega posredovanja, ampak da bo samozavestno proti obema sprožila tudi ovadbo zaradi motenja postopka.

  Če se vodstvo Vest.si ne bo nemudoma posulo s pepelom in ukrepalo proti obema, potem jaz nepreklicno obrnem hrbet temu internetnemu portalu.

 3. 13.05.2009 | 09:33
  Pris

  Porazno! :roll:

  Že prej je bilo očitno, da vest.si glede sodelavcev nima nobenih kriterijev, zato jih tudi sam vedno bolj redko spremljam.

 4. 13.05.2009 | 09:45

  Posuvanje s pepelom? Morda je pa tukaj kaj pepela?

  http://www.vest.si/2009/05/12/komentar-jonas-6/

 5. 13.05.2009 | 10:05
  chef

  Žalost! Da Vest.si provokativnost enači z nesramnostjo, je pa že dolgo jasno.

 6. 13.05.2009 | 10:44

  Novinarji so kreteni…to je dejstvo…AMPAK v tem primeru pa je kreten le in edino policaj. Mala je bila z njim she prenezna. Bitje v cloveshki podobi, ki je obleceno v fashisticno uniformo in se spravi na drugega cloveka pa cetudi le-ta ni invalid, ker nekje nekaj pishe in se duva ter deli “nasvete” si ne zasluzi nobenega spostovanja…

  Zakoni so namenjeni izkljucno nadzoru in nicemur drugemu..Praznoglavci, ki ne spostujejo sebe niti socloveka pa se na take svetopisemske zapise sklicujejo v trenutkih pomanjkanja lastne razsodnosti…

  Ta policaj je tipicen primer cloveka v uniformi brez kakrsnegakoli lastnega mnenja….popolnoma opranih in skisanih mozganov v imenu kobajagi nekega t.i. zakona

 7. Valko
  13.05.2009 | 10:54

  Zelo pametno napisano. Upam, da sta kvazi novinarja prebrala in razumela poanto, v kar močno dvomim.

 8. 13.05.2009 | 12:48

  Največja žalost pa je ta, da je podobnih novinarjev v slo ogromno. Če samo pogledamo 24kur, oddajo Svet , je teh retardov toliko, da glava boli. Toliko sranja kot naredijo novinarji ne naredi noben “pravi” kriminalec…

 9. 13.05.2009 | 12:50
  Rado

  Poslušal sem opravičilo, ki so ga objavila Vest.si
  pa se mi je zaradi zabavljivega komentarja zdelo neiskreno.

  Zavedajo se sicer, da tokrat javnost ni na njihovi strani in hočejo stvar z opravičilom zminimalizirati. Ker pa niso potegnili ustreznih konsekvenc, s tem kažejo, da jim globoko v njih samih, v resnici sploh ni žal. Pač še ena izmed priložnosti, kako si povečati število klikov, ki so nujen pogoj za dotok denarja.

  Edina ustrezna kazen bi bila denarna kazen, ki bi anulirala povečane sponzorske prilive in segla še globje v njihovo denarno maso.

  Le na takšen način se bi uredniki zavedli, da morajo brzdati svoje ljudi, kajti uveljavljanje novinarskega gonila, “pravico vedeti, pravica do obveščenosti”, ima mejo prav v moralnosti novinarjevega početja.

  Jonasevo sklicevanje, da smo navsezadnje samo ljude pa je iz njegovih ust neprimerno. Če že, potem bi kaj takšnega morali izjaviti in misliti obiskovalci spletnih strani sami.

  Pa še to:
  Poudarek opravičila je šel v smer same internetne objave dogodka ter manj v smer obžalovanja za ravnanje obeh novinarjev. Ne smemo pozabiti tudi poudarka v opravičilu, češ da gre za dragocena člana.

 10. 13.05.2009 | 13:32
  oomoo

  Odlično zapisano!

 11. 13.05.2009 | 14:05
  chef

  Grozljivo je predvsem, da slovenski novinarji mislijo, da si lahko privoščijo absolutno vse. Nivo povprečne slovenske novinarske mule in zabavljivega tepčka, ki lahko brez nadzora rije samo po internetu (dasiravno je Denis pokora po mojem odlična oddaja, za to mu čestitam), je na posnetku dobro viden.

  Po eni strani oba otročja, po drugi pa prepotentna, ker imata v rokah kamero.

  Sarkičev nivo provokativnega izpraševanja na vseh njegovih posnetkih seveda ni bistveno višji. Türka zajebavat zaradi črke ü je debilizem. Spraševat Janšo kaj je z njegovo poroko, prav tako. Čudi me, da jih vseh skupaj ne pošljejo v kurac. Jasno, politika je, kot rad poudarja Sarkič, kurba, politiki pa potemtakem kurbice, ki se morajo očitno prostituirat najbolj odvratnim novinarjem z najbolj odvratnimi vprašanji.

 12. 13.05.2009 | 14:29

  Spoštovani bloger z nickom Kokodajs!

  Vaš pronicljivi zapis smo uporabili na naši spletni strani:

  http://www.politikis.si/?p=1220

  in ga tudi korektno cititrali.

  Lp, Maša

 13. 13.05.2009 | 17:05

  Carski blog. Carski policaj. Neumna smrkla.

 14. 13.05.2009 | 18:15
  blitz

  Hja, čudi me, da ne avtor tegale zapisa niti nihče med komentatorji ni prišel na misel, da je vse skupaj zaigrano. Sicer slaba šala, ampak zaigrano.

  Težko namreč verjamem, da bi med nami res živeli takšnji butlji, kot sta oba v posnetku prisotna uslužbenca Vesti.si. Če ne bi bil tale zapis tako resen, bi bil skoraj prepričan, da gre za šalo, tako pa se le nagibam k mnenju, da gre pri posnetku za resničen dogodek. Kaj čemo, “Some mothers Do ‘ave ‘em”. :sad:

  Tisto opravičilo na Vesti.si pa mi bolj zgleda kot še eno Jonasovo guncanj afen, kot pa zaresno obžalovanje. Če pa je mišljeno resno, in če sta novinarja za vest.si zares dragocena, potem pa moje sožalje Severju.

 15. 13.05.2009 | 20:32

  Vsa čast policaju. Korektno, profesionalno, predvsem pa z veliko mero potrpljenja izveden postopek. Jaz ne bi zmogla tako elegantno pa že 15 let delam z ljudmi in zagotavljam da je takileh deklin veliko, toda ne, res ne bi zmogla brez, da ji ne bi prpopala še vsaj 2 al pa 3 kazni za razžalitev uradne osebe, oviranje postopka ali bilo česa drugega. In čudi me da je v vrstah takega intelekta kot je g. Jonas lahko nekdo s tako nizkim nivojem obnašanja, kaj šele razmišljanja.

 16. 13.05.2009 | 22:01
  chef

  @blitz: Verjemi, verjemi. Tudi sicer je nivo Vesti nekje v tem segmentu. Brezvezno podjebavanje, podprto z novinarsko samozavestjo, češ, kaj nam pa morejo – če nas bo kdo jebal, ga bomo zjebali nazaj.

 17. Anže
  14.05.2009 | 11:13

  Se popolnoma strinjam z zapisom v blogu. Vsakic ko je koza neumna (ali njen pribocnik) izustila bedarijo, sem cestital policistu za potrpezljivost. Resnicno sem pricakoval da jo bo najmanj vklenil ali pa celo koncal njeno agonijo z metkom med ocmi.

 18. 15.05.2009 | 00:29
  kokodajs

  Blitz, nisem pomislil, da bi bilo fejk. Mislim da ravno bizarnost na toliko nivojih in v toliko majhnih detajlih, daje občutek pristnosti. Noben pisec scenarija si pomoje ne bi upal nabasati tako veliko količino bedarij v tako kratek dialog med igralci, saj bi pomoje predvideval, da bodo gledalci zato posumili, da je vse skupaj fejk. In sploh poglej to pestrost idiotizmov – poleg logičnih nesmislov, nepismenosti in namernega podjebavanja, so tam še ti majhni vedenjski izpadi, ki Ajdo tako iskreno definirajo kot neodraslo smrkljico. Poleg že v prispevku omenjenega “tega ne znam”, tamala tudi ploskne z rokama in proti policistu vzklikne “BUJA”. Haha! To sem pozabil v prispevku omeniti. “BOOYA”, oz “BOO YOU”, oz da bo jasna poanta vzklika – “In your face! BOOYA!”, češ, pa te imam, ker se mi nisi predstavil. In pa ko reče “ti si mi všeč, on mi pa res ni, ker ma to kapco, pa značke”. To so pristni delčki vedenjskega vzorca neodraslih smrkelj, s katerim komunicirajo med sabo.
  Ob gledanju posnetka sem imel podoben občutek kot pri Požigalcu – takšni prizori iskrenega, pristnega maloumja lahko ustvari le resnično življenje. Ne moreš si kar izmisliti “kaj ti bo torba če maš kolo”.

 19. 15.05.2009 | 00:30
  kokodajs

  Posnetek z Žonasovim opravičilom le potrjuje, kar sem v prispevku omenil, da novinarka samozavestno podjebava policista, ker s svojim obnašanjem ne tvega nič. Se strinjam z Radotom. Iz opravičila sploh ni razvidno, da bi Jonas dojel kako sramotno je bilo novinarkino žaljenje policista, ter kako nedopustno in obsojanja vredno je za novinarsko sfero takšno obnašanje (v njihovem uredništvu pa teče vroča debata o ravnanju policista, haha). Celoten govor je narejen v vzdušju, češ, folk, če se že pizdite sem pa tja, evo vam, bomo povedali da nam je žal, pa take fore. Jonas celo izjavi “ker moram biti strog”, kar samo poudari neiskrenost. Celoten govor je prikazan tako neresno, sploh z Jonasovim pačenjem, ko trapo, z nasmeškom na obrazu pogleda postrani, kot da bi hotel kakšno petletno punčko okarati z “joj porednica mala, da si šla lulat sosedi v solato”. Sramota, da tudi on ne premore toliko dostojnosti, da bi vsaj eno opravičilo spodobno skupaj spravil. Ajdin zajebantski “mal se mi je snel, veš” pa sploh potrdi njeno (ne)zavedanje sranja, ki ga je naredila. (da ne omenim, da se pa Denis niti opravičil ni)

  Če se od novinarke s strani nadrejenih pričakuje tako majhno odgovornost, potem ni čudno, da ob nekaterih medijih ni čutit nekega zavedanja o vlogi novinarskega poklica za družbo. Mislim pa, da je vsaj na ljudeh, ki (upravičeno) tako brezkompromisno presojajo vedenje policistov in od njih zahtevajo profesionalnost pri vsaki najmanjši stvari, da se začnejo zavedati, da je za nas amatersko novinarstvo pravtako škodljivo. Traparije nas mogoče zabavajo, ampak lahko da so ravno te trape, ob pomoči nekritičnih nadrejenih, tiste, ki v vlogi novinark pomagajo oblikovati naše mnenje o raznih sferah družbe. Policistova kazen je mogoče bolj očitna, ko ti v denarnici zmanjka nekaj sto evrov, ampak mislim, da bi se dalo v evre pretvorit tudi nepotrebne, neracionalne in škodljive reakcije ljudi, ki so lahko plod senzacionalističnega, nekritičnega in neprofesionalnega dela v medijih.

  Ker izhajam s tega stališča, pač z “opravičilom” Jonasa in Ajde ne morem biti zadovoljen. Ni pa štos le v opravičilu za neprimerno obnašanje, ampak tudi v sposobnosti opravljanja takšnega poklica. Obstajajo poklici, ki bi bolj odgovarjali intelektualnemu in moralnemu nivoju vaših dveh dragocenih članov uredništva, Jonas.

  Jonas nato poskuša zadevo trivializirat z “vsi smo se že kdaj znašli v podobni situaciji in reagirali narobe”. Ja, ampak če sta se onadva drznila svoj status novinarja uporabiti kot avtoriteto in z izpostavljanjem, da bo to videl direktor, etc. vršiti nek pritisk na policista (česar navadni državljani, ki se znajdemo v podobnih situacijah, ne počnemo) potem naj bodo tudi sankcije primerne. Takoj ko sta se začela duvat, da sta novinarja in začela opozarjat, da bo zadeva romala v javnost oz. šefu policije, sta sprejela večjo odgovornost za svoja dejanja. Onadva sta predstavljala Vest.si, ter hočeš nočeš novinarsko sfero v tej družbi.
  Sicer pa seriously, Jonas, 8 minut intenzivnega klamfanja traparij in žaljenja ni “reagirati narobe”, ampak biti idiot.

 20. salvia
  15.05.2009 | 11:39

  “Sicer pa seriously, Jonas, 8 minut intenzivnega klamfanja traparij in žaljenja ni “reagirati narobe”, ampak biti idiot.” -> amen to that. tepci.

 21. BOOYA
  15.05.2009 | 13:14
 22. Matic
  15.05.2009 | 15:02

  Ej bravo. Super napisano. Res sm se nasmejal. Svaka čast policist PP center.

 23. grega
  15.05.2009 | 15:43

  Svetovno napisano, v tem posnetku se vsaj vidi kaj vse morajo policisti prenašat na terenu.

 24. Prome
  15.05.2009 | 20:52
  Prome

  Zanimivo branje, ob katerem ne vem če bi se smejal ali se zjokal.

 25. 15.05.2009 | 20:55
  chef

  Točno to, kokdajs.

  Da se nervoznemu človeku, ki se mu mudi na sestanek, ob takšni neumnosti, da ga namreč policist ustavi, ker je spustil roke z volana, malo strga, je eno. Drugo pa je, če začne uveljavljat svojo moč, ker je bodisi novinar bodisi kaka velika riba.

 26. 15.05.2009 | 20:56
  spookymulder

  Oba “novinarja”, tako jezikavo smrkljo, kot tudi prepotentnega snemalca, ki misli, da mu kamera in status “novinarja” dajeta proste roke za zafrkavanje ljudi in uradnih oseb, bi moral policist testirati na alkohol in droge, ali pa kar avtomatično odpeljati na 24-urno treznjenje zaradi očitne zadetosti z neumnostjo. Tam bi jima potem lahko dali za branje “pravljični” zakonik, da bi ga v miru preštudirala in potem mogoče zakapirala, da se da tudi avtomobil voziti po dveh kolesih … in da je včasih, če si že storil prekršek, bolje priznati krivdo in ohraniti kanček dostojanstva, kot pa da se delaš neumnega in skušaš z ignoranco, nesramnostjo in neslanim duhovičenjem diskreditirati tistega, ki te je ujel s spuščenimi hlačami.

 27. Denis
  15.05.2009 | 22:24

  Jaz osebno več ne obiskujem strani z novicami, saj dandanes novinarji pišejo same BEDARIJE! V Sloveniji ni več enega profesionalnega novinarja ampak vse njihovo delo opravljajo nevedni, presamozavestni, arogantni in “vsevedi” študenti, ki v življenju nimajo kaj drugega za početi.

  Poslušajte Mirka Tuša, ki je povedal, kaj je prvi korak, če želite obogateti:
  Odnaročite se od vseh časopisov in prenehajte gledati TV.

  1000% se strinjam z njim!

 28. Matevz
  15.05.2009 | 23:22

  Zelo dobra analiza. Tudi meni je ob gledanju teh dveh “novinarjev” prisel na misel pozigalec. Spadata vsekakor v skupino, ki ni imela ravno veliko srece, ko so delili pamet.

  Sramotno je to, da se predstavita kot novinarja. Kot da je to kaj vazno. Kaj sta zelela s tem doseci? Tista “knjiga pravljic” je napisana za vse. Bi se moral obrniti stran, ker gre za novinarja?
  Kot pokazeta, ni tezko postati novinar. Novinarji na njunem portalu lahko postanejo ze ljudje, ki ne zastopijo oz. ne zmorejo slediti dvem ali trem stavkom napisanih v CPP.

  Za povrh sta pa se nesramna, nevzgojena, ne znata se vesti spostljivo do drugih ljudi. Tudi ce bi jima nasproti stal klosar, se ne bi smela tako zaljivo obnasat do njega.

  Oba sta res zrela za novinarsko castno razsodisce.

 29. 16.05.2009 | 02:39

  “8 minut intenzivnega klamfanja traparij in žaljenja ni “reagirati narobe”, ampak biti idiot.”
  Sounds like, acts like, must be.

  Kokodajs, glede te zadeve si Resnica s kljunom.

  Še malo BOOYA-BOOYA akcije…
  http://www.vimeo.com/4656950

 30. 16.05.2009 | 07:19

  [...] bom komentiral posameznih stavkov in vprasanj, ker je to odlicno storil ze Kokodajs v http://kokodajs.blog.siol.net/2009/05/13/vestsi-z-novinarji-brez-vesti/ In tu je se poskus opravicila urednistva, ki je dokoncno zbilo sodu [...]

 31. 17.05.2009 | 04:34
  kokodajs

  En video z moje strani. Kolažek treh naših biserov:
  http://www.youtube.com/watch?v=E-irf8fx8E8

 32. ElQ
  17.05.2009 | 14:56

  Slovenski pregovor pravi:

  Normalnemu (človeku) poveš en-krat (1x), mlinarju dva-krat (2x).

  Dodatno k temu sledi še:

  “Novinarju” poveš štiri-krat (4x). ;)

  Avtentična razlaga:

  V kolikor “novinar/ka” dela za vest.si, potem ta 4x ne garantira razumevanja povedanega!

  :(

 33. 17.05.2009 | 15:57

  Punca si je že pri 20ih zapravila vso novinarsko kredibilnost. Škoda.

 34. neo
  17.05.2009 | 23:04

  Mene pa zelo motijo komentarji Animos-a. Edini je, ki vztrajno trdi, da ima novinarka prav.
  Animos, kdo je zdaj tukaj normalen, vsi mi ali ti sam?

  Dojemi že enkrat, da je s teboj nekaj narobe, obišči psihiatra (izpovej se), preberi knjigo, opazuj svet okoli sebe, obnašaj se kot večina, ne postani morilec ali pedofil, skušaj biti normalen!

 35. neo
  17.05.2009 | 23:10

  Glede dogodka pa:

  Če bi bil na mestu policista, jima nič ne bi pojasnjeval ali skušal razložiti zakaj. Definitivno bi ju kaznoval za nedostojno vedenje in motenje postopka.
  Jonasov komentar in opravičilo novinarke je pa kr nekaj! Neiskreno!

  Njihov moto je “NI VAŽNO KAJ SE GOVORI, VAŽNO JE DA SE GOVORI”!!!

  Zato pa vsi na Kokodajsov blog, vest.si pa zbrisat iz priljubljenih povezav!

 36. 18.05.2009 | 09:57

  dobra analiza posnetka!

  manjka samo še konec, ko denis reče, da je policist zavil v enosmerno brez utripalk. če dobro pogledaš posnetek, pa se lepo vidi, da je naredil vse po predpisih. pa še cesta, kamor je zavil, ni enosmerna :)

 37. 18.05.2009 | 13:08

  Hvala za klike na Vesti…

 38. 18.05.2009 | 13:27
  Pris

  @Janša & co.: “Hvala za klike na Vesti…”

  Tabloidna logika, ki je očitno vodilo strani vest.si. :roll:

 39. 18.05.2009 | 14:07

  Ne, le povsem realistična! Vest je daleč od tabloidov…

 40. Vanja
  18.05.2009 | 14:18

  novinarka nima ene roke, če ste pozorno pogledali. In zato jo je verjetno kazen 2drtegnila2 v bolečo” točko. čeravno po drugi strani, če bi bila na primer jaz povoženi -me ta olajševalna okoliščina ne bi prav nič zanimala.

 41. Vanja
  18.05.2009 | 14:48

  janša, nas lahko razsvetliš in orišeš v čem je vesti.si drugačna od tabloidov torej?

 42. 18.05.2009 | 14:49
  Pris

  “Vest je daleč od tabloidov…”

  Aha, zato je torej današnja izpostavljena novica na prvi strani izjava plavalca Mankoča o depilaciji.

 43. hXc
  18.05.2009 | 15:02

  Morda je to za tvojega sogovornika merodajna politična novica, nikoli se ne ve :)

 44. 19.05.2009 | 23:54
  kokodajs

  This video is no longer available due to a copyright claim by Vest.

  Heh, vsi posnetki vključno s humornimi montažami se redno brišejo z youtuba. Vest.si, je to znak ponosa na ta vaš 8 minutni intelektualni dosežek, ali vam je le vseeno na kakšen način pridete do klikov? Kaj ne bi bilo bolje za vašo podobo, če bi ljudje svoje zgražanje izražali nekje drugje, kot pa da je to sranje vedno na vaši prvi strani pod Najbolj brano/komentirano, vsem na očeh? Vse za klike, kaj? Tabloidna logika, ja.

 45. 20.05.2009 | 10:58

  Ne, sem že prej napisal, povsem realistična logika. Zakaj bi klike dobivali drugi na račun mojega videa, če jih lahko dobiva le Vest??? Brisanje z YouTuba pa sem naročil jaz, ker ne dovolim, da se katerikoli moj avtorski video ukrade brez mojega dovoljenja! Avtorske pravice pač, spet čisti realizem…

 46. 20.05.2009 | 19:23
  kokodajs

  Zakaj bi klike dobivali drugi na račun mojega videa

  To si napisal tako, kot da bi bilo komu do klikov na račun tvojega videa. Misliš, da so ljudje dajali posnetke in montaže Požigalca na youtube, ker bi hoteli klike? Kaj pa naj ti ljudje, popolni neznanci, delajo s kliki? Oz. če vzameva kar mene za primer, jaz sem dal tisto montažo na youtube zato, da pač ljudje vidijo, če se bo slučajno komu zdelo smešno. Nisem dal nobenega linka nazaj na moj blog, niti ni pod tistim accountom bilo nobenih drugih posnetkov. Gor sem dal samo zato, da se pač ljudje lahko zabavajo. Pa naj bo 5 ali 500.000 klikov, nikomur nič ne koristijo (mogoče le vam, saj je bil zraven omenjen vest.si). Tudi za moj blog so kliki nepomembni, ozri se naokoli, zadnja objava (pred to) je bila narejena 6.08.2008 in večina objav nima niti enega samega komentarja. Ti izgleda, kot da sem jaz kdaj delal na tem, da bi imel več klikov?

  Smisel avtorskih pravic že razumem, nima pa to prave veze tukaj. Ne dvomim v tvojo upravičenost, da prepoveš objavo na youtubu. O čemer se sprašujem, je razlog, da Vest.si to počne. Poptv se ni spravil brisat Požigalca, tista mariborska televizija se ni spravila brisat Borkoviča, a Vest.si se pa spravlja brisat te posnetke. Medtem ko drugim medijem očitno dol visi za take bedarije, se Vest.si skuša promovirat tudi na tak način. Torej pač v stilu kakšnega Damjana Murka, ki s svojimi bedarijami dosega, da se ga vleče po medijih. Vseeno mu je, če ga imamo za največjega tepca, to je pripravljen še sam spodbujat, ker ve, da si bo na tak način povečal prepoznavnost.

  Pri tebi ni dosti drugače. Ne gre za to, da bi bil lahko ponosen na to svojo intelektualno lastnino, ti si le sedaj opazil, da bi se z zgražanjem ljudi nad posnetkom dalo zaslužiti. In ker si še avtor, tako argument avtorskih pravic uporabljaš zato, da z lepšimi besedami poveš, da služenja s sranjem ne privoščiš nikomur drugemu, razen sebi (čeprav je jasno, da nikomur razen tebi sploh ni do klikov). Tebi je le vseeno na kakšen način prideš do klikov, magar s takšno svinjarijo, kot sta jo naredila z Ajdo.
  Če bi imel nekaj ponosa, dostojanstva in profesionalnosti, bi večji obisk skušal generirati z izpostavljanjem kvalitetnih izdelkov, nekaj kar bi te povzdignilo nad konkurenco. Tako pa se Vest.si raje poslužuje tabloidne logike, ki skuša število obiskov povečat z izpostavljanjem traparij.

 47. 20.05.2009 | 22:24

  Linkanju na Vest se da izogniti s tem linkom.
  http://vimeo.com/4661795

  Je pa res da tam ni komentarjev.

  Parodije pa naj rešijo kitajske alayoutube strani, torrenti, dropbox, … “novica ni blago ” al kaj že.

 48. 21.05.2009 | 01:38
  kokodajs

  - Jutri zjutraj ob 09.00 uri bo v.d. GDP uradno sprejel policista na posnetku (PP Ljubljana Center) in mu izrekel pohvalo za korektno in strokovno izpeljan postopek.

  - Dragi kolegi in ostali ki debatirate na tem forumu, v zvezi tega primera, ki je postal tako odmeven vam povem da ni bil zaigran, kot moj kolega zvone pravi pa je res da je takih primerov vse več. Hvala za takšno podporo. (akter)

  Oboje iz topica na forumu policist.si. :)

 49. 21.05.2009 | 11:36

  @kokodajs

  “Če bi imel nekaj ponosa, dostojanstva in profesionalnosti, bi večji obisk skušal generirati z izpostavljanjem kvalitetnih izdelkov, nekaj kar bi te povzdignilo nad konkurenco.”

  Očitno premalo gledaš moje (resne?) prispevke na Vesti, zato tebi in vsem ostalim priporočam, da si pogledate kakšnega izmed njih!

  @Elegant, tudi ta link je moj in od Vesti. Hvala za reklamo! Tam števec res dobro dela…

  Kokodajs in vsi policaji na forumu, ali nisem sam izrekel, da si bo tudi Janko Goršek (v.d. generalnega direktorja policije) ogledal policistov postopek? Tudi, če sem izpadel butast in idiot, sem imel prav…

 50. 21.05.2009 | 11:44
  Pris

  “Tudi, če sem izpadel butast in idiot, sem imel prav…”

  Balzam za dušo. :lol:

 51. 22.05.2009 | 06:24
  kokodajs

  Janša & co, glede tvojih ostalih posnetkov je že Chef zgoraj povedal. Žal se nam ne zdiš tako sposoben, kot se zdiš sebi. Poglej samo svoj zadnji odstavek tukaj, ki je čisti nesmisel. Nima nobene veze, ali si ti imel prav, ko si rekel, da bo v.d. GDP posnetek videl, ter nihče niti ni trdil, da ti tega nisi rekel. Samo dejstvo, da ga je v.d. videl, je za nas popolnoma nepomembno. Jaz nisem tistega prilimal zato, da bi delil informacijo o tem, da je v.d. posnetek videl, ampak zato, da bi lahko prebrali kakšna je bila njegova reakcija. V tem je štos! Medtem, ko sta vidva z Ajdo poskušala policistov postopek prikazat kot slab, ko mu je Ajda celo rekla, da se mu bodo na policijski postaji smejali, mu je v.d. izrekel pohvalo za korektno in strokovno izpeljan postopek. To je smisel tistega quota, ne pa ali si ti prav napovedal, da bo v.d. posnetek videl, ali ne.
  Vem da si misliš da nakladam, ampak novinarja, za katerega se izkaže, da je funkcionalno nepismen, ne morem smatrati za sposobnega opravljanja takšnega poklica. In sedaj, ko dokazuješ, da ti je tudi vseeno, če izpadeš butast in idiot, ter da si za večji obisk pripravljen izkoriščat največje traparije… kaj naj rečem. Si profil človeka, kakršnih se v novinarski sferi ne bi smelo zaposlovati.

 52. ElQ
  22.05.2009 | 10:32

  @Janša & co.:

  “Tudi, če sem izpadel butast in idiot, sem imel prav…”

  Zadel si le gledanje, sicer pa z vsakim novim zapisom izpadeš še večji butast idiot.

  ;)

  Pobič, kupi si kakšno knjigo o lepem vedenju. Pardon, 2 komada, enega še za “novinarko” Aldo. :(

 53. 22.05.2009 | 12:43

  Sem prav razumel.
  Se pod imenom Janša & co. oglaša sam Denis?

  Če je on, ali kdorkoli iz Vesti, potem tu serjejo na veliko. Mar bi se raje potuhnili. To bi bilo v danem trenutku za njih najpametneje. Ne pa drezati v drek.
  Že tako zaudarja, da je joj!

 54. cudno
  22.05.2009 | 18:40

  Tako, kot je Ajda žalila policaja, skoraj vsaka ženska žali svojega partnerja skoraj vsak dan. Tako, da poglejmo to kot še neko drugo dimenzijo tega.

  Res pa je tu promet, kjer napake povečajo smrtno nevarnost, zato je bila kazen primerna.

 55. Noita
  26.05.2009 | 17:55

  Kokodajs, odličen in resničen blog. Sem se kar lepo nasmejala :) ) In res, sploh nima veze smiselnost prekrška – obnašanje teh dveh kekcov je pa katastrofa.

 56. Petra
  27.05.2009 | 17:04

  Pa ne da ima diplomo? Sramota za LJ Univerzo.

 57. Bošty
  27.05.2009 | 20:52

  Očitno se je Ajda v prejšnjem življenu isto norčevala iz ljudi, pa se ji je v tem življenju mal “zgornji” maščeval. Jst bi ji še drugo roko “odtrgal” pa ne bo mogla kazni za vožnjo brez rok dobit. Pa sj primitivki itak kazen nč ne pomaga, pa še en kuli ma dost k dveh ne mora držat. Ja če hoče tak nivo pa naj še kj na svoj račun sliš.

 58. 3.08.2009 | 12:25
  Pris

  Hehe, odlična novinarka je zopet v akciji. :lol:

  Pa glejte, da boste pridno klikali na stran od Vesti, da bo Sarkić spet vesel!

 59. 7.09.2009 | 12:36

  O portalu http://www.vest.si oziroma njenemu glavnemu idejnemu vodji in lastniku janiju severju samo to:

  politično sigurno na moji strani, žal pa tam bolj gre populizem kot neko vsoko nivojsko poročanje, komentiranje in svetovno nazorsko stališče.

  Mislim da provokacije, take in drugačne niso način za pritegnitev bralcev oziroma gledalcev. Medij mora imeti nivo – in poročati resno, avtonomno inneodvisno. Predvsem pa mora imeti jasna stališča in mnenja o aktualnih družebeno političnih temah.

 60. 17.10.2009 | 20:12
  kokodajs

  Očitno sem malo pozen, ampak kot berem je Sarkič šel v službo za stike z javnostmi stranke SD? To očitno spada v Pahorjevo povezovanje z ljudmi drugačnih pogledov, kot naprimer Sarkičevo mnenje, da zakonski člen glede uporabe osebnega avtomobila velja le za motorna kolesa. Ja, kar ta vlada potrebuje je funkcionalno nepismena oseba, ki bo komunicirala z javnostjo. Mislim, da bi bilo edino fer, da se še na ministrstvu za promet najde kakšna služba svetovalke za Ajdo.

 61. 17.10.2009 | 20:52

  in video je seveda zginil z http://www.vest.si/2009/05/09/ne-spuscaj-volana/

  clipnabber ga ma še vedno
  http://www.clipnabber.com/?mode=2&txt1=http://vimeo.com/4661795

  pa rapidshare tudi
  http://tinyurl.com/yzexzzj

  (zadnji link skrajšal Kokodajs, ker je s svojo dolžino razštelal blog – desni stolpec je padel na dno)

 62. 17.10.2009 | 21:38

  VoliVec? Kdo bi si mislil …

 63. 20.10.2009 | 15:32

  (Pardon za raštelanost)

  No, tudi Pop tv nima pojma…
  http://www.vest.si/2009/10/17/denis-sarkic-ime-tedna/

 64. 22.10.2009 | 18:59
  kokodajs

  Ja, video je Sarkič očitno umaknil. Jonas je pa še rekel:

  … prispevka pa ne bomo umaknili, ker ne verjamemo v takšno popravljanje zgodovine. Grenko pilulo bomo raje pogoltnili…

 65. t-h-o-r
  25.12.2009 | 12:05

  sarkič

  ti si neumen

 66. Martn
  26.12.2009 | 13:26

  Evo, spet online! Lahko zamenjaš link, kokodajs.
  http://www.youtube.com/watch?v=SpU8rWWWNY8

 67. joco
  16.09.2010 | 17:24

  Že naslov videa ,ki ga je objavil Sarkič pove veliko o razvitosti možganov teh dveh “novinarjev”.To da policaj niti pod razno ni šel v enosmerno je jasno že majhnem otroku oziroma vsakemu ,ki vsaj malo pozna Ljubljano in je videl kje se je to zgodilo

 68. Janez
  27.09.2012 | 16:43

  Gospod policist vse pohvale in podpora za profesionalno vedenje kljub popolnoma neprofesionalnim novinarjem brez kakršne koli etike in olike ter potrebnega spoštovanja do uradne osebe.
  Policistu želim vse dobro in upam da je dobil vsaj moralno podporo s strani svojih nadrejenih. Si je pa definitivno zaslužil tudi kakšno finančno nagrado!

 69. Boštjan
  10.10.2012 | 23:24

  Pismo. Jez nism ljubljančan pa vem, da ni šel v enosmerno že zato, ker se vidi semafor iz strani snemanja. Če bi bila enosmerna bi ne bilo semaforja v tisto smer oz. za tisto smer vožnje. Kako moraš bit tako neumen? Pa pravijo, da so policisti neumni. Prej bi rekel, da so novinarji to.

  Spoštovanje in priznanje policisto, da je bil hladen kot “špricer”. Oba; kokla in sarkić bi morala pokasirat “prif”, ker sta storila kar nekaj prekrškov. Sicer pa sta omenjena osebka sliki staršev – torej nevzgojenih, nadutih in nespošljivih.

 70. Andrej
  24.06.2014 | 01:49

  Kokodajs, Boštjan in podobno misleči. Se povsem strinjam z vami. Iskrene čestitke policistu. Ponovno verjamem, da so policisti res takšni, v pozitivnem smislu. Zdaj tudi razumem, zakaj jih pri svoji doslednosti kdaj morda zanese in s svojim “strictly by the book” nekoliko pretiravajo. Zanimivo, kar naenkrat nimam več občutka, da pretiravajo. Pa kdo sta ta dva? (p.s.: To sem samo tako napisal, ker vaju ne poznam; V resnici me ne zanima in ne pričakujem, da se mi bosta predstavila. Hvala.)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !